Auto huren Curacao

Auto huren Curaçao

auto huren curacaoOp Curaçao is het handig om een auto te huren. Je kunt dan overal makkelijk zelf naartoe rijden met je huurauto. ’s Ochtends naar Westpunt, terug via dat ene leuke strandje, naar Punda of Otrobanda, met een auto kan je helemaal je eigen gang gaan op het eiland.

Op Curaçao wordt net als in Nederland aan rechts gereden en de verkeersregels wijken nauwelijks af van die in Nederland. Het enige verschil is dat doorgaand verkeer op een T-splitsing voorrang heeft. Ook liggen de snelheidslimieten lager dan bij ons. Wat betreft het tanken op Curaçao, het is gebruikelijk dat je eerst betaalt en daarna pas tankt.

Jeep

jeep huren curacaoOp Curaçao vind je zowel verharde- als onverharde wegen. De meeste doorgaande wegen zijn verhard, maar de wegen in bijvoorbeeld het Christoffel Park en de vlakte van Hato zijn niet verhard. Bedenk voordat je een auto gaat huren of je ook op onverharde wegen wilt gaan rijden. Onverharde wegen kunnen na een tropische regenbui moeilijk begaanbaar zijn. In dat geval kan een jeep uitkomst bieden. Een auto met vierwielaandrijving is trouwens sowieso aan te raden als je het Christoffel Park wilt gaan bezoeken.

Maps.me

Maps.me: van Willemstad naar Westpunt op CuracaoAls je op Curaçao een auto huurt, dan krijg je er meestal een wegenkaart van Curaçao bij. Maar je kunt ook de app Maps.me op je telefoon zetten. Maps.me is een gratis navigatie-app en is beschikbaar voor iOS en Android. Het enige wat je moet doen is voordat je op reis gaat (in de wifi) de app op je telefoon zetten en de kaart van Curaçao in de app downloaden. De app werkt dan ook offline, superhandig.

Autoverhuurbedrijven

Sunny Cars heeft verschillende verhuurlocaties op Curaçao, waarvan één op het vliegveld. Ook hebben ze verhuurlocaties bij de belangrijkste grote hotels in Willemstad, Jan Thiel en Mambo Beach. Sunny Cars heeft een all-in prijs, alle verzekeringen zijn bij de huurprijs inbegrepen. En je mag een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Rent Cars vergelijkt de auto’s van verschillende aanbieders. Ze bieden een gratis shuttleservice aan vanaf het vliegveld naar de verhuurlocaties. Daar kun je vervolgens de huurovereenkomst ondertekenen en je huurauto ophalen.

Alamo heeft verschillende verhuurlocaties op Curaçao: op de luchthaven en bij verschillende grote hotels zoals het Lion’s Dive Hotel, Marriott Hotel, Blue Bay Resort en Livingstone Jan Thiel Resort. Voor andere hotels en resorts hebben ze een pick-up service beschikbaar voor de dichtstbijzijnde Alamo verhuurlocatie. Bij Alamo is je reservering inclusief verzekeringen, zoals schade, diefstal en aansprakelijkheid.

TUI Cars werkt op Curaçao samen met autoverhuurbedrijf Alamo. Je kunt je huurauto direct op het vliegveld ophalen, maar ook op andere plekken op Curaçao. Ook rijdt er vanaf sommige hotels een gratis shuttlebusje naar de auto-ophaalpunten van Alamo in de stad.


Veelgestelde vragen over auto huren Curaçao

Is het nodig om een auto te huren op Curaçao?

Het is niet noodzakelijk maar wel aan te raden om een auto te huren op Curaçao. Met een eigen huurauto ben je niet afhankelijk van de shuttleservice van je hotel of resort, en kun je meer van het eiland zien op één dag.

Heb je een Jeep nodig op Curaçao?

Alleen in het Christoffel Park en op de vlakte van Hato heb je een Jeep nodig.

Op welke locaties kun je een auto huren op Curaçao?

Op het vliegveld zijn meerdere verhuurbedrijven aanwezig, maar ook bij de grotere hotels en resorts hebben veel aanbieders een balie. Verblijf je in een klein hotel zonder auto verhuur balie? De meeste aanbieders bieden een gratis pick-up service aan naar de dichtstbijzijnde verhuur-locatie, of bezorgen je huurauto bij jouw hotel.

Is er een gratis navigatie-app voor Curaçao?

Op Curaçao kun je gebruik maken van de gratis navigatie-app Maps.me. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android. Zet voordat je op reis gaat (in de wifi) de app op je telefoon en download de kaart van Curaçao in de app.