Hotels & Resorts

Chogogo ResortWeet je al waar je wilt verblijven? Direct aan het strand, in Willemstad of meer richting Westpunt? Elke bestemming heeft zijn eigen charme.

Verblijf direct aan het strand bij de Jan Thiel Baai, Mambo Beach of Piscadera Baai. Kies een hotel in het culturele Willemstad, of boek een accommodatie wat centraler op het eiland richting Westpunt, dichtbij de kleine mooie strandjes.

Er zijn hotels en appartementen over het hele eiland, van kindvriendelijk, aldults only tot all inclusive.

Populaire bestemmingen

Jan Thiel Baai

Jan Thiel Beach CuracaoDe Jan Thiel Baai is een populaire bestemming, er bevinden zich hier verschillende resorts. De resorts zijn allemaal op loopafstand van het strand van Jan Thiel. Als je in een van deze resorts verblijft dan heb je gratis toegang tot het Jan Thiel strand.

Je hoeft alleen de weg over te steken en je staat al met je voeten in het zand. Voor een ligbed moet je wel apart betalen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je handdoek op het strand neerleggen.

Papagayo Beach HotelHet Papagayo Beach Hotel ligt als enige hotel wel direct aan het strand, als je hier verblijft dan hoef je dus niet eerst de weg over te steken.

Voor het hotel ligt een zoutwater zwembad en een zwembad met zoetwater, de ligbedden bij deze zwembaden zijn gratis voor hotelgasten (bij beschikbaarheid).

Het Papagayo Beach Hotel is adult only, de andere resorts zijn juist heel kindvriendelijk met zwembaden en een peuterbadje op de resorts.

Verblijf je liever in een vakantiehuis i.p.v. een hotel of resort? Er zijn ook vakantiehuizen in de buurt van de Jan Thiel Baai.

Mambo Beach

Bezoek Mambo Beach tijdens een vakantie CuraçaoMambo Beach is met name bekend om de hippe barretjes en beachclubs, en is daarom misschien wel het bekendste strand van Curaçao. Hier komen dan ook veel jongeren naartoe om ’s avonds te feesten en uit te gaan.

In het weekend en tijdens de vakanties kan het daarom ook best druk zijn op Mambo Beach. Doordeweeks en buiten de vakanties om is het vaak juist een heerlijk rustig strand.

Mambo BeachBij Mambo Beach liggen een aantal hotels direct aan het strand. Loop vanuit je appartement of hotelkamer direct het strand op, hoe chill is dat?!

Aan de overkant van de straat staat ook nog een kleinschalig bungalowpark met mooie bungalows: het Bon Bini Seaside Resort. Als je hier verblijft dan kun je bij de receptie tickets halen voor gratis toegang tot het strand van Mambo Beach.

Bij Mambo Beach staat ook een All Inclusive Hotel: het Sunscape Curaçao Resort. Dit hotel ligt aan een privéstrand, en heeft verschillende restaurants, live muziek, shows, animatie, leuke activiteiten, speeltuin, kidsclub en een teenclub.

Verblijf je liever in een vakantiehuis i.p.v. een hotel of resort? Er zijn ook vakantiehuizen in de buurt van Mambo Beach.

Willemstad

Willemstad CuracaoWillemstad bestaat uit twee delen: Punda en Otrabanda. Deze twee stadsdelen worden gescheiden door de Sint Annabaai. Via de Koningin Emmabrug loop je gemakkelijk van Punda naar Otrabanda en weer terug. Is de brug open? Dan kun je met het pontje naar de overkant.

Willemstad staat bekend om de gekleurde historische gebouwen. Het historisch centrum staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Willemstad kun je heerlijk shoppen, uit eten en mooie plekken ontdekken.

Piscaderabaai

Pirate Bay PiscaderaPiscaderabaai ligt op steenworp afstand van Willemstad. De baai staat bekend om haar hagelwitte stranden en rustige zeewater. De stranden lopen geleidelijk af in de zee en een lijn schermt het zwemgedeelte af.

De meeste stranden bij de Piscaderabaai behoren bij de resorts en hotels die er liggen. Zo is er onder andere het privéstrand bij Dreams Curaçao Resort Spa & Casino en het Curaçao Marriott Beach Resort. Het strand bij Pirate Bay Beach Club & Restaurant hoort niet bij een hotel.

Blauwbaai

Blauwbaai CuracaoHet strand van Blauwbaai hoort bij het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort. Het brede en mooie zandstrand is het grootste strand van het eiland. Het zand is fijn en wit, er zijn palmbomen die dienst doen als parasol en de zee is azuurblauw.

Blauwbaai wordt tot de allermooiste stranden van Curaçao gerekend. Behalve bij toeristen is het ook populair bij de plaatselijke bevolking. Onder water bevindt zich ‘de blauwe muur’, een rif van wel 40 meter diep, een mooie plek voor duikliefhebbers en snorkelaars.

Als je in een van de resorts verblijft dan is de toegang tot het strand van Blauwbaai gratis inclusief het gebruik van een strandbedje.

Sint Willibrordus

PortomarieSint Willibrordus ligt centraal op het eiland en is daarom een ideaal vertrekpunt om Curaçao te verkennen. Je bent hier vlakbij de mooie stranden van Portomarie, Cas Abou en Daaibooibaai.

Maar ook de mooie strandjes richting Westpunt, het Christoffelpark, een zoutwatermeer met flamingo’s en de luchthaven liggen op steenworp afstand.

Westpunt

Westpunt CuracaoWestpunt is de op een na grootste stad van Curaçao en ligt in de noordwestelijke punt van het eiland.

Vlakbij Westpunt vind je de hele mooie kleine strandjes, zoals Playa Piskado, Playa Forti, Playa Kalki, Playa Jeremi, Grote Knip en Kleine Knip. Deze stranden staan bekend om het heldere water en de rustige zee.